Yves Rocher Vanilya Saç Ve Vucut Spreyi – Vanille Bourbon

Yves Rocher’in en sevdiğim vucut spreyi… Bu serinin vucut spreyini ilk defa kullanıyorum. Daha önce duş jeli, el kremi ve vucut losyonunu kullanmıştım. Aslında şekerli kokular beni çok rahatsız eder ama bu kokuda öne çıkan şey kesinlikle şeker değil.

Zaten benim vanilya kokusuna özel bir ilgim var. Mumlarda, parfümlerde, sabunlarda, oda spreylerinde, aromaterapide vanilya aromasını seviyorum.

Vanilya bitkisinin parfümlere, bisküvilere, çikolatalara konuk olan yolculuğuna ve vanilya kelimesinin epey ilginç olan etimolojisine dair bilgi almak ve uzun süre sadece Meksika’ya özgü olan vanilyanın Avrupa’ya yolculuğunda Bourbon adasının rolünü öğrenmek isterseniz Vedat Ozan’ın efsanevi anlamıyla https://www.youtube.com/watch?v=BBgRDRxoyzw&t=1049s linki üzerinden izlemenizi öneririm. Gerçi ben Vedat Ozan’ın bütün videolarını izlemenizi ve bütün kitapları okumanızı da öneririm. 🙂

Bu spreyin kalıcılığını çok yüksek buluyorum ben. Kokusuna da bayılıyorum. Kesinlikle yapay bir vanilya kokusu gelmiyor. Vucut losyonu ile birlikte kullanmanız kalıcılığını arttıracaktır.

Sevgiyle kalın ve güzel kokulardan kendinizi mahrum etmeyin 🙂