Altapharma Çay Ağacı Yağı

Bu yağ benim için en kıymetli cilt bakım ürünlerimden biri. Bittikçe alıyorum. Rossmann faaliyet gösterdiği ve ürünü bulundurduğu sürece, maddi gücüm yettiği müddetçe bu ürünü arada sırada da olsa kullanacağımı düşünüyorum. Allah alım zorluğu vermesin, dünyanın binbir türlü hali var. Bu ürün benim için bir silgi gibi. Bildiğiniz silgi. Ama cilt silgisi…

Gece bu ürünü sürüyorum ince bir kat halimde cildime, üzerine de hafif bir nemlendirici uyguluyorum. Sonra yatıyorum. Sabah uyandığımda aynaya bir bakıyorum, mis… Cildim aydınlanmış, rengi dengelenmiş. Nasıl iyi hissettiriyor anlatamam. 15 günde 1 ya da ayda 1 ihtiyac dudukça uyguluyorum cildime, her gün kullandığım bir ürün değil. Kullanılacak gibi bir üründe değil. Kullanınca anlarsınız 🙂

Yalnız benim için bir avantaj olan bir özelliği var ki tavsiye ettiğim bazı arkadaşlarıma lanet gibi geldi. Kokusu… Çok keskin, sevmeyen birinin alışması söz konusu olabilir mi bilmiyorum. Ama ben seviyorum bana iyileşme hissi veriyor.

Böcek sokması vs gibi durumlarda da cildi rahatlatan bir yağ olduğu söyleniyor çay ağacı yağının. Sivilcelerin üzerlerine lokal olarak uygulama yapanlarda var.

Benim çay ağacı yağı ve etkileri ile tanışmam 25 yaşında su çiçeği olmam ve sonrasında yüzümde kalan bir sürü leke sayesinde oldu. Sayesinde diyorum, çünkü su çiçeği geçirmemiş olsaydım belki kendim için en etkili olacak leke tedavisini de öğrenememiş olacaktım. Hastalıktan sonra, kullandığım medikal cilt ürünleri lekeleri ve izleri benim istediğim hızda iyileştirmiyordu. Malum gençlik, insan pek bir tezcanlı oluyor. Ama hala kullandığım cilt bakım ürünleri ile ilgili genel bir kanım vardır, bir ürün iyi gelecekse bana etkisini hemen görmeye başlıyorum. Aksi takdirde belli belirsiz bir iyileşme için aylarca bir kremi yüzüme süremiyorum. O dönemlerde The Body Shop’un çay ağacı yağını ve leke giderici kremini aldım. Baktım, iyileşme hızım arttı. Beğendim, bittikçe aldım. Sonra The Body Shop fiyatlarının aşırı yükselmesinden kaynaklı başka marka arayışına girdim. Arada kullandığım bir kaç marka daha oldu ama hiç birinden Altapharma Çay Ağacı Yağı’ndan aldığım performansı alamadım. Ama Rossmann online dan alışveriş yaparken sayfadaki ürün ve sepetteki ürün arasında fiyat farklılığı olduğunu gördüm. Durumu hemen mail attım ekran görüntüleri ile birlikte maalesef bir geri dönüş bile yapmadılar. Yani artık Rossmann’dan online alışveriş konusunda endişelerim var. Alacaksanız mağazadan alın derim ben.

Bu ürün cam bir şişede satılıyor. Açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketilmesi gerekiyor. Ben 6 aydan uzun süre kullandığım zamanlarda da herhangi bir olumsuzluk yaşamadım ama kullanım önerilerine uymakta fayda var.